Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute
Viinifilosofiamme

Lalou Bize-Leroy, Domaine Leroy - Bourgognen huipussa
Vähän viinifilosofiaa. Luonnollisesti.
 

Myönnämme reilusti: kunnianhimoinen tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme toisenlaisia viinejä. Mutta miksi ja millaisia? Aitoja viinejä luonnollisine makuineen vastakohtana “teknoviineille”, jotka alkuperästä riippumatta tehdään samalla muotilla miellyttämään kuviteltua stereotyyppistä kuluttajaa. Sanomme myös ”kiitos ei” liian sofistikoiduille ja mahtipontisille viineille ja tarjoamme sen sijaan tuotteita, joiden uskomme valloittavan sydämet autenttisuudella, puhtaudella, välittömyydellä, rehtiydellä… Ne ovat nautittavia ja helposti lähestyttäviä.

Yhteistyökumppaneittemme kirjo ulottuu kansainvälisesti tunnustetusta tähtikaartista nuoriin ja innokkaisiin viinintekijöihin. Yhteistä heille on vilpitön kiinnostus aitouteen sekä kunnioitus luontoa ja maaperää, viiniä ja sen nauttijaa kohtaan.

Peräänkuuluttamamme autenttisuus on sukua sille suuntaukselle, joka näkyy yhä enemmän uudessa suomalaisessa ravintolakulttuurissa: kaipuu aitoihin, puhtaisiin ja maukkaisiin raaka-aineisiin.


Vin Naturen teesit - viininviljely

Useimmat edustamamme tilat ovat valinneet viljelyn ilman kemiallista apua. Useille valinta on eettinen, sillä kysymys on halusta säilyttää elävä maa tuleville viininviljelijäsukupolville. Monesti ratkaisu on myös käytännön sanelema: kuinka viljellä hyvälaatuisia rypäleitä maaperässä, jossa köynnökset eivät enää viihdy? Tai kuinka tuottaa tyypillisiä ja alkuperämerkinnälle ominaisia viinejä, jos terroirin ominaisuudet ovat enää pelkkä muisto? Palauttakaamme alkuperämerkinnän (AC) käsite mieleen: tietyssä paikassa maaperän ja mikroilmaston yhteisvaikutuksesta tietty rypäle tuottaa omaleimaisen maun, jota on lähes mahdoton jäljitellä muualla. Voitaneen kysyä, onko käsite vielä relevantti jos maaperän eliöstö on tuhottu? Pieneliöstö vaikuttaa nimittäin olennaisesti viinin luonteeseen: ainoastaan sen avulla köynnös pystyy käyttämään hyväkseen maaperän mineraaleja. Monien mielestä parhaat biodynaamiset viinit erottuvat edukseen juuri huomattavan mineraalisuutensa ansiosta.


Vin Naturen teesit - viininvalmistus

Viinimaailma teollistuu kiihtyvällä vauhdilla. Entsyymit, aromaattiset hiivat, tanniinit, tammilastut ja monet muut enologiset tuotteet antavat mahdollisuuden ”tehdä” viiniä viinikellarissa.

Yhteistyökumppaneittemme tiloilla on valittu vaivalloisempi ja samalla mielenkiintoisempi tapa: aitous. Tavoitteena on tuottaa laadultaan erinomaisia rypäleitä ja puuttua asioiden kulkuun viinikellarissa mahdollisimman vähän. Aitojen viinien halutaan kertovan alkuperästään, maasta ja rypäleestä mahdollisimman paljon. Tehtävä ei ole helppo, vaan se vaatii viinintekijältä todellista lahjakkuutta - sekä yleensä hyvin moderneja laitteistoja ja paljon tietämystä viljelystä ja viinintekoprosessista. Tästä syystä aitojen viinien valmistuksen tielle lähtevätkin usein ne joita pidetään jo entuudestaan alansa parhaimmistona. Tähän kasvavaan ryhmään kuuluu suuria nimiä kuten Leroy, Comtes Lafont, Leflaive ja Romanée-Conti Bourgognessa; Zind-Humbrecht, Deiss ja Ostertag Alsacessa; Huet, Daguenau ja Joly Loiren laaksossa sekä Chapoutier Rhônen laaksossa.

Luonnon ihmeisiin kuuluu, että aidot viinit eivät synny kahdesti täysin samanlaisina. Ja juuri se on antanut aihetta keskusteluun, ihmettelyyn ja ihasteluun jo vuosisatojen ajan!

 
 
 

Nicolas Joly, La Coulée de Serrant, Loire

Léonard Humbrecht, Domaine Zind-Humbrecht, Alsace

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot