Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute


"En tiedä mitään vakavampaa täällä maan päällä kuin viinin viljeleminen."

Voltaire (ranskalainen filosofi ja kirjailija, 1694-1778)


 

Esittelyssä
Artikkelit

Béatrice ja Sébastien Fillon
Olivier Jeantet
Mireille ja Pierre Mann
Agnès ja Denys Armand
Julien Mareschal
Paratiisin köynnökset
Luc Bauer
Marine Roussel
Lucie Fourel
Elisabeth ja Marie-Laurence Saladin


Arkisto

Julien Mareschal
 
Domaine de la Borde, Pupillin (Jura)
07/10/2016
 

Julien Mareschal on juralaisen viljanviljelijäsuvun vesa – mutta hän itse päätti omistautua viininviljelylle. Alan ammattitutkinto taskussaan hän asettui Pupillinin kylään vuonna 2003 omalle 5 hehtaarin tilalle. 50 % tarhoissa kasvavista rypäleistä on Savagninia ja loput Chardonnayta ja Juran punaviinilajikkeita, Ploussardia (paikallinen nimi Poulsard-rypäleelle), Pinot Noiria ja Trousseauta. Tila siirtyi luomuun ja biodynaamiseen viljelyyn. Viininvalmistus on niin luonnollista kuin mahdollista, ja rikkiäkin käytetään joko mahdollisimman vähän (lisätään pullotusvaiheessa) tai ei ollenkaan, kuten Ploussard-punaviineihin.

Kolmikymppisen Julienin ideologiaan kuuluu tehdä asiat vuosi vuodelta paremmin kasvattamatta tilan kokoa. Hänen viinivalikoimansa onkin poikkeuksellisen tasalaatuinen. Olimme aivan häikäistyneitä maisteltuamme tällä hetkellä myynnissä olevat viinit ; kokonaisuus on todella onnistunut! Viinit ovat syviä, moniulotteisia, elegantteja ja teknisesti erinomaisesti tehtyjä. Punaviinit ovat rapeita ja todella hedelmäisiä, palstoittain tehdyt valkoviinit erittäin puhdasaromisia. Juran perinteisestä Vin Jaunesta löytyvät tietysti tyypilliset aromit (saksanpähkinä, kuivatut hedelmät, curry ja muut mausteet), mutta ilman liioittelua. Julienilla on repertuaarissaan myös joitakin hyvin omaperäisiä viinejä, kuten Vénéon, punaviinirypäle Ploussardista tehty valkoviini sekä Gelées de novembre köynnökseen kuivuneista Savagnin-rypäleistä.

Julien Mareschal on myös muusikko! Hän on koulutukseltaan pianisti, mutta soittaa sen ohella kontrabassoa ja haitariakin. Kesäkuukausina tilalla vietetään Vinprovisations-nimisiä musiikki- ja maisteluiltoja. Silloin kuunnellaan herkkulautanen ja lasi kädessä jatsahtavaa piano-saksofoni-kitara-basso –kvartettia...

Myynnissä olevat Julienin viinit

Chardonnay La Marcette 2015
AC Arbois Pupillin, Jura
Luomutuote (biodynaaminen)
Kuiva valkoviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3037)

Raikas ja puhdas tuoksu (sitruunankukkaa, kuivattua heinää, päärynää ja mausteisuutta). Maku on puhdasarominen (keltaluumua), hienon mineraalinen. Erittäin nautittava ruokaviini. Kuinka kiehtovia voivatkaan olla Juran Chardonnayt!

Naturé Foudre à Canon 2015
AC Arbois Pupillin, Jura
Rypäle: Savagnin (Naturé)
Luomutuote (biodynaaminen)
Kuiva valkoviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3038)

Nimitys Naturé annetaan Savagnin-viinille silloin, kun se on « ouillé », toisin sanoen kun siihen ei tavoitella juralaisille viineille tyypillistä, oksidoitunutta.

Tuoksussa paljastuu ensin aniksen häivähdys, sitten siihen kehittyy kukkaisia sekä lakritsin ja vihreän omenan aromeja. Täyteläinen, rasvainen viini, jossa on mausteisia, paahteisia vivahteita ja pitkä, hiukan suolainen jälkimaku. Yksinkertaisesti herkullinen!

Pinot Noir Sous la Roche 2015
AC Arbois Pupillin, Jura
Luomutuote (biodynaaminen)
Punaviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3034)

Hieno tuoksu: kirsikkaa ja mausteita. Maku on intensiivinen ja maukkaan hedelmäinen (vadelmaa, kirsikkaa). Tanniinit hienot ja jälkimaku hyvin raikas.

Macvin Blanc
AC Macvin du Jura
Rypäle: Savagnin
Luomutuote (biodynaaminen)
Väkevöity makea viini (alkoholi 17 %)
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3041)

Julien Mareschalin 100 % Savagnin-rypäleestä tehty Macvin on todellinen yllätys! Siinä ei ole ollenkaan niitä piirteitä, jotka tekevät Macvinin usein raskaan oloiseksi. Liiallisen paahteisuuden sijasta tuoksussa on tuoretta aprikoosia ja hillottua sitruksenkuorta, hiukan mausteisuutta, kuivattuja hedelmiä ja mehiläisvahaa. Maku ei ole yhtään äitelä! Alkoholi (Marc du Jura) on pehmeää ja juuri oikealla hetkellä keskeytetty käyminen saa aikaan hienot, puhtaat aromit (kvitteniä, uuniomenaa, kuivattua luumua). Tämä tyylikäs Macvin sopii voimakkaiden juustojen sekä raparperi- tai kahvijälkiruokien kanssa. Valkosuklaamoussen kanssa se on aivan huippu!

Macvin Rouge
AC Macvin du Jura
Rypäleet: Pinot Noir ja Ploussard (Poulsard)
Luomutuote (biodynaaminen)
Väkevöity makea viini (alkoholi 17 %)
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3042)

Julien Mareschal työstää punaisen Macvinin samalla filosofialla kuin valkoisenkin, muttä tässä viinissä tanniinit vaimentavat makeutta vieläkin enemmän. Mausteisessa tuoksussa on hillottua kirsikkaa, mansikkaa ja kuivattua luumua. Herkullinen viini, joka viihtyy sinihomejuustojen sekä suklaa- ja marjajälkiruokien seurassa.

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot