Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute


"En tiedä mitään vakavampaa täällä maan päällä kuin viinin viljeleminen."

Voltaire (ranskalainen filosofi ja kirjailija, 1694-1778)


 

Esittelyssä
Artikkelit

Béatrice ja Sébastien Fillon
Olivier Jeantet
Mireille ja Pierre Mann
Agnès ja Denys Armand
Julien Mareschal
Paratiisin köynnökset
Luc Bauer
Marine Roussel
Lucie Fourel
Elisabeth ja Marie-Laurence Saladin


Arkisto

Béatrice ja Sébastien Fillon
 
Domaine Le Clos du Serres, Saint Jean de la Blaquière (Languedoc)
15/03/2017
 

Béatrice ja Sébastien Fillon kuuluvat siihen uuteen Languedocin pioneerisukupolveen, joka on tullut muualta Ranskasta hakemaan seikkailua viinien parissa. He ovat valinneet radikaalin elämänmuutoksen «jättääkseen elämäntyylin, joka ylistää yhä enemmän nopeutta ja lyhytjänteisyyttä».

Vuonna 2006 Fillonit ostivat 12 hehtaarin Clos du Serres –viinitilan, joka sijaitsee Saint Jean de la Blaquièren kylässä 50 km päässä merestä. Koska paikkaa ympäröi villi ja suojeltu luonto, se sopii erityisen hyvin ekologiseen projektiin. Palstoja on kaikkiaan 15, ja ne ovat merenpinnan yläpuolella Larzac-vuorten pengerretyillä rinteillä. Fillonin perheen valinta kohdistui tähän viinitilaan erikoisen paikan takia: luomuviljellyt köynnökset kasvavat kahden ilmaston risteyksessä, välimerellisen ja vuoristoisen. Kesällä lämpötilaero päivän ja yön välillä on peräti 20 astetta! Elokuussa, aivan kypsymisen loppuvaiheessa, rypäleet hyötyvät yöllisestä viileydestä, sillä siitä syntyy hienostuneisuutta, hedelmäisyyttä ja raikkautta. Koko Terrasses du Larzacin viinialueella tämä on ainoa lohko, jossa on liuskekiveä. Se tuo eleganssin ja silkkisyyden viineihin.

Béatricen ja Sébastienin energia ja into ansaitsevat kaiken ihailumme! Viinitarhoja hoidetaan erittäin huolellisesti. Parhaita palstoja työstetään hevosella, mikä lisää eliöstön monimuotoisuutta, tarhoissa on mehiläispesiä, tilalta löytynyt rypälelajike, Oeillade Noire, pelastettiin sukupuutolta jne.

Myynnissä olevat Béatricen ja Sébastienin viinit

Le Saut du Poisson 2015
Languedoc
Rypäleet: Grenache Blanc, Roussanne ja Vermentino (Rolle)
Luomutuote
Kuiva valkoviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3134)

Le Saut du Poisson –viinin tuotantomäärä on erittäin pieni. Viiniköynnösten kasvualustana on erittäin harvinainen terroir: punainen, vulkaaninen liuskekivi. Tuoksussa on miellyttävät hunajan, päärynän ja kuivattujen kukkien aromit. Maku on hienon puhdasarominen, siinä on hunajaa, paahdettua pähkinää, lakritsia, anista. Erityisen hurmaava valkoviini!

L’Humeur Vagabonde 2014
AC Terrasses du Larzac
Rypäleet: Carignan (Grenache Noir ja Syrah pienessä määrin)
Luomutuote
Punaviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3137)

Satavuotiaat Carignan-köynnökset kasvavat punaisessa, vulkaanisessa ja köyhässä maaperässä, maa työstetään hevosella ja rypälesato rajataan pieneksi. Viinin intensiiviset karhunvatukan ja mustikan aromit sekä Carignanin luonnollinen raikkaus tekevät siitä hämmästyttävän hienon. Paletista löytyvät myös yrttien, kuivatun aprikoosin ja pippurin aromeja. Voimakkaan, silti raikkaan viinin suutuntuma on silkkinen. Uniikki viini, joka on ylistys Carignan-rypäleelle! Sitä valmistetaan erittäin pieni määrä.

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot