Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute


Olivier Horiotin viinitila sijaitsee Les Riceys’n kylässä Etelä-Champagnessa, Côte des Barin viinialueella. Tuottaja ja kylä ovat molemmat yhtä kiehtovia!

Koska kappaleittain toimitettavien viinien toimituskulut muodostuvat suhteettoman suuriksi, myymme tilausvalikoiman viinit laatikoittain. Tämän ansiosta voimme tarjota ne kuluttajaystävällisempään hintaan. Tartu tilaisuuteen viiniklubisi tai viineistä kiinnostuneiden ystäviesi kanssa!

Viinit Alkossa
Artikkelit

5 Sens Brut Nature 2010
En Valingrain 2010
En Valingrain 2011
Matka Alsacessa luomuviinien jäljillä
La Coulée de Serrant 1998
La Coulée de Serrant 1999
La Coulée de Serrant 2001
La Coulée de Serrant 2002
Savennières 2001
André Stentz Riesling


Arkisto

5 Sens Brut Nature 2010
 
Tulossa Alkon tilausvalikoimaan
05/03/2017
 

Olivier Horiotin viinitila sijaitsee Les Riceys -kylässä Etelä-Champagnessa, Côte des Barin viinialueella. Tuottaja ja kylä ovat molemmat yhtä kiehtovia!

Aivan Bourgognen rajalla sijaitseva pittoreski kylä, Les Riceys, on monella tapaa erikoinen. Kylän arkkitehtoninen perinne on huomattava: siellä on väkilukuunsa nähden Euroopan suurin määrä historiallisia monumentteja! Viiniköynnökset kasvavat kukkuloilla erittäin hyvässä kalkkipohjaisessa maaperässä (samanlainen kuin Chablisissa ja Sancerressa). Kylään kuuluu peräti kolme AC-aluetta: Champagne, Coteaux Champenois ja Rosé des Riceys.

Poimittujen rypäleiden määrä Riceys:ssä vastaa 8 miljoonan pullon vuosituotantoa, niistä 85 % menee tukkukauppiaille, jotka ovat ihastuneita sikäläisen Pinot Noirin hienostuneeseen aromaattisuuteen. Kylän oma tuotanto on kuitenkin kasvussa, kiitos nuorten viininviljeljöiden. Olivier Horiot on yksi heistä: hän arvostaa ennen muinoin Bourgogneen kuuluneen kylänsä perinteitä ja tekee Rosé des Riceys ja Coteaux Champenois -viininsä Bourgognen malliin, eli palstan mukaan. Pinot Noir –rypäleistä syntyy Horiotilla neljä erilaista viiniä: samppanjaa, roseesamppanjaa, Rosé des Riceys sekä Coteaux Champenois –punaviiniä. Olivierin tila siirtyi biodynamiaan joitakin vuosia sitten, ja kylän taitavimman käsityöläistuottajan hyppysissä on kehittynyt vuosi vuodelta aromaattisempia ja luonnollisempia viinejä.

5 Sens Brut Nature 2010
Champagne
Champagne Olivier Horiot
Kuiva samppanja
Rypäleet: Arbane, Pinot Blanc, Pinot Meunier, Pinot Noir ja Chardonnay
Luomuviini (biodynaaminen)
Tulossa Alkon tilausvalikoimaan

5 rypäleen sekoitus, jossa mukana on myös harvinaisin samppanjarypäle, Arbanne. Hyvin moniulotteisen aromaattinen, aromipaletissa kypsää omenaa, sitrushedelmää, mausteita sekä hiukan aprikoosia.

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot