Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute


Olivier Horiotin viinitila sijaitsee Les Riceys’n kylässä Etelä-Champagnessa, Côte des Barin viinialueella. Tuottaja ja kylä ovat molemmat yhtä kiehtovia!

Koska kappaleittain toimitettavien viinien toimituskulut muodostuvat suhteettoman suuriksi, myymme tilausvalikoiman viinit laatikoittain. Tämän ansiosta voimme tarjota ne kuluttajaystävällisempään hintaan. Tartu tilaisuuteen viiniklubisi tai viineistä kiinnostuneiden ystäviesi kanssa!

Viinit Alkossa
Artikkelit

5 Sens Brut Nature 2010
En Valingrain 2010
En Valingrain 2011
Matka Alsacessa luomuviinien jäljillä
La Coulée de Serrant 1998
La Coulée de Serrant 1999
La Coulée de Serrant 2001
La Coulée de Serrant 2002
Savennières 2001
André Stentz Riesling


Arkisto

La Coulée de Serrant 2002
 
Myyttinen viini
06/03/2006
 


Suuri vuosikerta Anjou'ssa kuiville valkoviineille - Nicolas Joly taiteensa huipulla! Viini ilmentää täydellisesti kasvupaikkansa erityispiirteitä, sen voimaa ja harmoniaa. Viinitarhan maaperä on liuskekiveä ja se laskee äkkijyrkästi Loire-jokeen.

La Coulée de Serrant 2002
AC La Coulée de Serrant
Loire
Nicolas Joly
Kuiva valkoviini
Hinta 66,10 €
Alko tuotenumero 918957

Hyvin voimakkaanvärinen viini. Erittäin kompleksinen tuoksu, jossa tuntuu ensimmäisenä voimakas inkivääri sekä hieman kamomillaa, appelsiininkukkaa, kvitteniä ja humusta. Oltuaan hetken karahvissa siihen kehittyvät paahteiset ja sienimäiset aromit. Suutuntuma on hyvin täyteläinen. Toisin kuin jalohomeen pyöristämä vuosikerta 2001, La Coulée de Serrant 2002 on suora ja kuiva viini. Sen mineraalisuus on esimerkillistä, viini on todella hämmästyttävä: voimakas mutta eloisa, kompleksinen ja pitkämakuinen, tulvillaan eksoottisia hedelmiä, mausteisuutta, sitrushedelmiä, aprikoosia, hunajaa, hieman pippuria jälkimaussa. Kokonaisuus on huomattavan elegantti. Suositellaan dekantoitavaksi kauan ennen nauttimista, tarjoilulämpötila 12 astetta. Säilyy 20 vuotta, 30 vuotta, kenties kauemmin..?

Viinin loistava kumppani on perinteistäkin perinteisempi ruoka, lohi beurre blanc -kastikkeessa. Vielä parempi, jos ruokaan lisää joidenkin Loiren kokkien tapaan hitusen inkivääriä ja appelsiininkuorta. Tämä liitto on taivaassa solmittu... ja kuvastaa Loiren laakson nautiskelevaa, harmonista elämäntapaa. Sopii hyvin myös grillatun hummerin kanssa. Mikäli halutaan tarjota juuston kumppanina, oikea valinta on kuiva vuohenjuusto, esimerkiksi kypsä, voimakas ja tiivisrakenteinen Crottin de Chavignol.


 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot