Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute


Olivier Horiotin viinitila sijaitsee Les Riceys’n kylässä Etelä-Champagnessa, Côte des Barin viinialueella. Tuottaja ja kylä ovat molemmat yhtä kiehtovia!

Koska kappaleittain toimitettavien viinien toimituskulut muodostuvat suhteettoman suuriksi, myymme tilausvalikoiman viinit laatikoittain. Tämän ansiosta voimme tarjota ne kuluttajaystävällisempään hintaan. Tartu tilaisuuteen viiniklubisi tai viineistä kiinnostuneiden ystäviesi kanssa!

Viinit Alkossa
Artikkelit

5 Sens Brut Nature 2010
En Valingrain 2010
En Valingrain 2011
Matka Alsacessa luomuviinien jäljillä
La Coulée de Serrant 1998
La Coulée de Serrant 1999
La Coulée de Serrant 2001
La Coulée de Serrant 2002
Savennières 2001
André Stentz Riesling


Arkisto

La Coulée de Serrant 2001
 
Uniikki maistamiskokemus
07/03/2006
 


Hyvin aurinkoisen ja kuuman lokakuun ansiosta Chenin'in sokeripitoisuus on poikkeuksellisen korkea. Onneksi hapokkuus myös, niinpä ne ovat hyvässä tasapainossa. Joidenkin viinikriitikoiden mielestä La Coulée de Serrant olisi vielä suurempi viini, mikäli rypäleet korjattaisiin myöhemmin ja
jalohomeen annettaisiin tehdä tehtävänsä - tuloksena olisi siis makea viini. Tähän mielipiteeseen eivät ole yhtyneet Nicolas Joly sen paremmin kuin hänen edeltäjänsäkään, joten viidestäkymmenestä viimeisimmästä La Coulée de Serrant -vuosikerrasta makeita ovat olleet ainoastaan 1970 (kokonaan) ja 1995 (osittain). Laadultaan ne ovat olleet todella erinomaisia, ja niin olisi voinut olla vuosikerta 2001:kin. Mutta vaikka La Coulée de Serrant 2001 on kuiva viini, jalohome on kuitenkin jättänyt siihen selvät merkkinsä: rasvaisuus ja pyöreys yhdistyneenä mineraaliseen raikkauteen tekevät siitä todellisen herkun!

La Coulée de Serrant 2001
AC La Coulée de Serrant
Loire
Nicolas Joly
Kuiva v
alkoviini
Hinta 66,10 €
Alko tuotenumero 954897

Kultainen väri. Tuoksussa dominoivat sitruunankuoret, humus, liitu sekä mausteisuus ja mineraalisuus. Täyteläinen ja rasvainen, hyvin miellyttävä jalohomeen häivähdys. Maku on suorastaan historiallisen pitkä, sitä kannattalee erittäin puhdaspiirteisen mineraalisuuden raikkaus. Ihastuttava jälkimaku, jossa hieman hunajaa. Todella hyvä viini! Säilyy ainakin vuosien 2012-2015 tienoille.

Kun luonnollinen hapokkuus verhoutuu samettisen jäännössokerin taakse, Chenin Blanc sopeutuu mitä kekseliäimpien ruokalajien kumppaniksi. Voimakkaanmakuiset ruoat kermaisilla kastikkeilla sopivat hyvin. Sahrami, korianteri, seesami tai sitruuna ovat miellyttävä lisä viinin kompleksisiin aromeihin - mainittakoon vaikkapa hummeri kantarelli-sahramikastikkeessa, seesaminsiemenillä kuorrutetut simpukkakakkuset valkoviinikastikkeessa, kermainen simpukka-sahramikeitto, kampasimpukoita sitruuna-vaniljakastikkeessa, rapukakku parsan ja hollandaise-kastikkeen kera. Tälle vuosikerralle (toisin kuin muille vuosikerroille) valitaan juustoksi esimerkiksi Valencay, rasvainen ja kermaisa vuohenjuusto, joka on mineraalinen ja hieman savuarominen.


 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot