Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute


Olivier Horiotin viinitila sijaitsee Les Riceys’n kylässä Etelä-Champagnessa, Côte des Barin viinialueella. Tuottaja ja kylä ovat molemmat yhtä kiehtovia!

Koska kappaleittain toimitettavien viinien toimituskulut muodostuvat suhteettoman suuriksi, myymme tilausvalikoiman viinit laatikoittain. Tämän ansiosta voimme tarjota ne kuluttajaystävällisempään hintaan. Tartu tilaisuuteen viiniklubisi tai viineistä kiinnostuneiden ystäviesi kanssa!

Viinit Alkossa
Artikkelit

5 Sens Brut Nature 2010
En Valingrain 2010
En Valingrain 2011
Matka Alsacessa luomuviinien jäljillä
La Coulée de Serrant 1998
La Coulée de Serrant 1999
La Coulée de Serrant 2001
La Coulée de Serrant 2002
Savennières 2001
André Stentz Riesling


Arkisto

Savennières 2001
 
Ansiokas Savennières-perheen edustaja
05/03/2006
 


La Coulée de Serrant -palstan ohella Nicolas Joly viljelee myös joitakin upeita naapuripalstoja: Clos de la Bergerie (AC Savennières Roche aux Moines) sekä Bécherelle ja Le Clos Sacré (AC Savennières), joista kukin antaa yksilöllisiä viinejä. Vuonna 2001 Bécherelle ja Le Clos Sacré muodostivat yhden viinin, jonka nimeksi tuli Savennières. Viini saa niin pellolla kuin kellarissakin täsmälleen saman kohtelun kuin La Coulée de Serrant. Niinpä näidenkin viinien laatu on kohonnut vuosien varrella ja asettunut nyttemmin korkeammalle kuin Savennières-viineillä keskimäärin.

Coulée de Serrantin lailla myös Savennières 2001 on erinomainen gastronominen vuosikerta, jossa jalohomeinen vivahde yhdistyy puhtaaseen ja pitkäkestoiseen mineraalisuuteen.

Savennières 2001
AC Savennières
Loire
Nicolas Joly
Kuiva v
alkoviini
Hinta 33,10 €
Alko tuotenumero 938477

Sitruunankuoren, voin, mineraalien ja persikan aromeja. Rasvainen ja hyvin rakentunut suutuntuma, eleganttia hapokkuutta ja hedelmäinen jälkimaku. Erinomainen Savennières-appellationin edustaja.

Pyöreys tasapainottaa hyvin viinin luonnollisen hapokkuuden. Sen ansiosta Savennières 2001 sopii hyvin monenlaisille ruoille: kaloille, valkoiselle lihalle sekä kasvisruoille. Parhaimmillaan viini on herkkäaromisten makean veden kalojen kanssa - kuha, ahven, nieriä -, jotka valmistetaan yksinkertaisesti, ilman turhia kruusauksia. Esimerkkinä ahven uusien perunoiden kera. Myös curry-kastikkeen kanssa tarjottavat ruokalajit tai linnut herkkusienten ja kerman kera sopivat mainiosti. Kaikki kuivat vuohenjuustot ovat suositeltavia.


 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot