Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute
Ravintolauutuudet
Artikkelit

Taatusti puhtaita makuja!
Nyt on juhlan aika!
Uutuuksia Languedocista
Uutuuksia Jurasta, Savoiesta ja Bugeysta
Chenin Blanc Les Borderies
Makea Chenin Blanc ja syksyn jälkiruokaherkut
Nyt on Sauvignon Blancin aika!
Raikkaat ja eloisat viinit Ranskan Baskimaalta
Le Sylphe 2011
Saveur de Pommier Méthode Traditionnelle Brut


Arkisto

Nyt on juhlan aika!
 
Champagnelainen Bruno Dangin tuottaa raikkaita, herkullisia (ja edullisia) Crémant de Bourgogne –kuohuviinejä vain parin kilometrin päässä Champagnen alueesta
16/05/2017
 
Bruno Dangin, Molesme (Bourgogne)

On ihmisiä, jotka eivät osaa levätä laakereillaan – ja Bruno Dangin on yksi heistä. Hän olisi hyvin voinut jatkaa rauhallista ja mukavaa elämää sukunsa omistamassa samppanjatalossa Champagnessa, missä hän oli ollut kellarimestarina jo vuosikymmenten ajan. Kuitenkin vuonna 2010, 58-vuotiaana, hän päätti aloittaa aivan alusta. Hän jätti sukutilansa, otti mukaan lapsensa ja lapsenlapsensa ja perusti uuden viinitilan Bourgogneen. Kyseessä on myös ekologinen projekti: Bruno haluaa elää ja tehdä viininsä luonnonmukaisesti, luomuna. Nyt kun ensimmäiset sadonkorjuut ja viinit on tehty, hän huokuu innostusta ja nöyryyttä.

Bruno haki kauan sopivia viiniköynnöksiä, joista syntyisi laadultaan samppanjan veroisia kuohuviinejä. Lopulta hän löysi etsimänsä Molesmen kylästä, aivan Bourgognen pohjoisnurkasta, vain 2 km päässä Champagnen alueesta. Tällä Côte Châtilonnaisen alueella on samanlainen savi-kalkkipohjainen terroir kuin naapuri-Champagnessa (itse asiassa siellä valmistettiin alunperin juuri samppanjaa). Sokkotestissä vertaillen Bruno Danginin Crémant de Bourgogne -kuohu-viinien ja samppanjan välillä on vaikeaa, ehkä mahdotontakin havaita eroa… Brunolla on valikoimassaan kolme tyylillisesti yhteensopivaa ruokaviiniä, jotka ovat helposti lähestyttäviä, pyöreitä ja herkullisia.


BRUNON KUOHUVIINIT

Cuvée Blanche Brut
AC Crémant de Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir
Luomutuote
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3089)

Hieno, voimakkaan kullankeltainen väri. Tuoksu on raikas ja hienostunut, siinä on hunajaisia ja persikkaisia aromeja. Kuohuviini on yllättävän raikas, sen aromit ovat aivan samppanjamaiset (mantelia ja hasselpähkinää). Herkullinen jälkimaku, joka muistuttaa Mirabelle-luumua (pieni, keltainen, hyvin aromaattinen lajike).

Cuvée Rose Brut
AC Crémant de Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir
Luomutuote
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3092)

Kaunis, voimakkaan roosa väri. Miellyttävän hedelmäiset ja marjaiset aromit (vadelmaa, omenaa). Voimakkaassa, mutta raikkaassa maussakin tavataan vadelman aromeja. Rapea, miellyttävä roseekuohuviini.

Prestige de Narcès Brut 2015
AC Crémant de Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir
Luomutuote
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3176)

Pinot Noir kasvaa ”La Grande Côte” -nimisellä, tilan parhaalla palstalla ja se kypsytetään viiniksi tammi-tynnyrissä. Monisävyinen tuoksu; hedelmäisyyttä (mansikkaa, persikkaa), kukkaisuutta, mausteisuutta ja hunajaa. Tämä erinomainen vuosikerta on kevyen hedelmäinen (omenaa) ja esimerkillisen raikas.


TARJOA ASIAKKAILLESI KIR - PERINTEINEN BOURGOGNEN APERITIIVI

Kirin pohjana on Bruno Danginin kuohuviini “Le Grand Classique” sekä bourgognelainen luomu-persikkalikööri. Kyseisellä, yleensä viini-tarhoissa kasvavalla persikkalajikkeella, on tummanpunainen ja erityisen aromaattinen hedelmäliha. “Viinitarhapersikaksi” sitä kutsutaan siksi, että se kypsyy myöhään syksyllä samaan aikaan kuin rypäleetkin ja sen avulla voidaan havaita varhain tiettyjä viiniköynnösten tauteja, kuten härmä.

Le Grand Classique Brut
Bruno Dangin
AC Crémant de Bourgogne
Rypäleet: Chardonnay ja Pinot Noir
Luomutuote
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3093)

Crème de pêche de vignes (viinitarhapersikkalikööri)
Ferme Fruirouge
Liqueur Artisanale, Bourgogne
Luomutuote
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3074)

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot