Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute
Löydöt ja suosikit
Artikkelit

Xavier ja Mathieu Ledogar
Isabelle ja Eric Perret
Bruno Dangin
Annick ja Pascal Quénard
Houkuttelevat Chenin Blancit juhlistavat kesän loppua
Raikas ja herkullinen kupliva Gaillacista
Loin de l’Oeil 2014
Hieno Sancerre-viini!
Elegantti Malbec!
Marie Kattalin 2012


Arkisto

Marie Kattalin 2012
 
Jälleen suuri Marie Kattalin –vuosikerta!
03/05/2016
 

Yvonne Hegoburu ja hänen viininsä muistuttavat toisiaan: valoisia, helposti lähestyttäviä, välittömiä… Tämä pian 90-vuotias nainen on tosiaankin hurmannut viininharrastajat Ranskassa. Hän esiintyy amerik-kalaisen Jonathan Nossiterin ohjaamassa elokuvassa Mondovino. Siinä Yvonne kertoo, miksi hän päätti ryhtyä viininviljelijäksi 60-vuotiaana (!). ”Istutin viini-köynnökset kun mieheni René kuoli vuonna 1985. Siitä asti olen suunnannut ylitsevuotavan rakkauteni viinitarhaan.” Elokuva oli suuri menestys ja vei yllättyneen Yvonnen suurten tähtien joukkoon Cannesin filmifestivaaleille. Hänestä kirjoitettiin tuolloin yli sata lehtijuttua.

Jurançon on ainutlaatuinen jälkiruokaviini, joka on tehty yhtä ainutlaatuisesta rypäleestä, Petit Mansengista. Tämä pienellä alueella viljelty Pyreneiden lajike sopii passerillage-menetelmällä tehtyyn viiniin, sillä erityisen paksun ja kestävän kuoren ansiosta rypäleet voivat kuivua hitaasti köynnöksissä jopa joulukuun loppuun saakka halkeamatta ja homehtumatta. Ehjän kuoren alla, hapelta suojassa, rypälemehuun kehittyvät hitaasti sille tyypilliset eksoottisten hedelmien aromit sekä sen raikkaus ja hyvä tasapaino.

Marie Kattalin 2012
Lounais-Ranska, Jurançon
Domaine de Souch, Yvonne Hegoburu
Makea valkoviini (passerillage-viini)
Rypäle: Petit Manseng
Ravintolamyynnissä (tuotenumero 2829
)

Antava tuoksu (eksottisia hedelmiä, mehiläisvahaa ja kamomillaa). Maussa ananasta, hunajaa; erittäin puhtaat aromit. Todellinen namupala, tasapainoinen ja raikas.

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot