Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute
Löydöt ja suosikit
Artikkelit

Xavier ja Mathieu Ledogar
Isabelle ja Eric Perret
Bruno Dangin
Annick ja Pascal Quénard
Houkuttelevat Chenin Blancit juhlistavat kesän loppua
Raikas ja herkullinen kupliva Gaillacista
Loin de l’Oeil 2014
Hieno Sancerre-viini!
Elegantti Malbec!
Marie Kattalin 2012


Arkisto

Hieno Sancerre-viini!
 
Chavignol 2015, Pierre Martin
06/06/2016
 

Chavignol on Sancerren AC-alueen kaunein kylä. Se sijaitsee viinitarhojen ympäröimässä laaksossa, josta on henkeäsalpaavan hienot näkymät koko seudulle. Sieltä on kotoisin myös maineikas vuohenjuusto, Crottin de Chavignol. Sancerren kalkkikivinen, valkoinen maaperä tuottaa upeita viinejä, joista joitakin arvostetaan hienoimpina Sauvignon Blanceina koko maailmassa.

Domaine Martin on pieni 17 hehtaarin tila Chavignolin kylässä. Viiniköynnökset kasvavat yhdessä Sancerren kalkkikivirinteiden jyrkimmistä osista. Rinteillä on varsin vaikea työskennellä, sillä jotkut kohdat ovat niin jyrkkiä, että siellä on vaarallista kulkea suoraan alaspäin. Vuodesta 2004 lähtien tilaa on pitänyt Pierre Martin. Hän on jatkanut tunnetun viinintekijä-isänsä, Yvesin, työtä laatuviinien tuottajana. Oman persoonallisen kosketuksensa Pierre on tuonut luomuviljelyllä sekä käyttämällä valmistuksessa vain luonnollisia hiivoja. Hänen klassiset viininsä ovat elegantin tasapainoisia ja niissä on tallella puhdas ja herkullinen Sauvignon Blanc –rypäleiden ominaisluonne.

Chavignol 2015
Pierre Martin
Sancerre, Loire
Kuiva valkoviini
Rypäle: Sauvignon Blanc
Luomuviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 2981)

Ei yhtään kissanpissa-aromia, toisin kuin monissa kehnonpuoleisissa Sauvignon Blanceissa! Ihastuttavaa hedelmää, karviaista, limetinkuorta sekä vähän kukkaisia tuoksuja. Maku on selkeä, siinä on virkistäviä sitruksenkukkien aromeja. Hieno Sancerre-viini, jolla on pitkään viipyilevän mineraalinen jälkimaku.

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot