Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute
Löydöt ja suosikit
Artikkelit

Xavier ja Mathieu Ledogar
Isabelle ja Eric Perret
Bruno Dangin
Annick ja Pascal Quénard
Houkuttelevat Chenin Blancit juhlistavat kesän loppua
Raikas ja herkullinen kupliva Gaillacista
Loin de l’Oeil 2014
Hieno Sancerre-viini!
Elegantti Malbec!
Marie Kattalin 2012


Arkisto

Loin de l’Oeil 2014
 
Domaine Plageoles, Gaillac
11/08/2016
 

Gaillacin sanotaan olevan Ranskan vanhin viinialue, sillä olihan siellä viinitarhoja jo 600 vuotta eKr. Silti vielä 40 vuotta sitten se oli varmastikin yksi maan vähiten tunnetuista AC-alueista. Lounais-Ranskassa oli ennen vanhaan yli 100 omaa rypälelajiketta, ja muutama kiinnostavimmista oli kotoisin Gaillacista. Ikävä kyllä suurin osa tästä luonnonrikkaudesta hävisi siinä vaiheessa, kun valtavirtaa edustavat lajikkeet jyräsivät paikalliset lajikkeet pois altaan. Onneksi jotain jäi jäljelle: Robert Plageoles (Bernardin isä) päätti jo vuosia sitten alkaa kasvattaa uudestaan muutamia Gaillacin omista rypäleistä. Siitä alkoi tämän viini-alueen uusi nousukausi.

Loin de l’Oeil 2014
Domaine Plageoles
Gaillac Doux, Lounais-Ranska
Makea valkoviini (passerillage-viini)
Rypäle: Loin de l’Oeil
Luomuviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 2984)

Loin de l’Oeil on yksi kotoperäisistä Gaillacin rypäleistä, jotka Robert Plageoles ”herätti henkiin”. Kun rypäleet ovat kypsyneet, kunkin tertun yläpäässä oleva ruoti nipistetään metallirenkaalla, mikä lopettaa kypsymisen ja konsentroi rypäleiden makeuden ja hapokkuuden. Viini käytetään luonnollisella tavalla.

Viileän kevään takia puolet tertuista putosi maahan. Seurauksena oli kuitenkin voimakasarominen ja erittäin raikas vuosikerta. Viinillä on klassinen Loin de l’Oeil –rypäleen tuoksu: aromaattinen, hieman persikkainen, tuoretta mantelia, kukkaisuutta… Maku päärynäinen, ihailtavan puhdasarominen. Ihana aistielämys, puhdas ja tasapainoinen viini.

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot