Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute
Löydöt ja suosikit
Artikkelit

Xavier ja Mathieu Ledogar
Isabelle ja Eric Perret
Bruno Dangin
Annick ja Pascal Quénard
Houkuttelevat Chenin Blancit juhlistavat kesän loppua
Raikas ja herkullinen kupliva Gaillacista
Loin de l’Oeil 2014
Hieno Sancerre-viini!
Elegantti Malbec!
Marie Kattalin 2012


Arkisto

Annick ja Pascal Quénard
 
Chignin (Savoie)
08/10/2016
 

Tällä hienolla Chignin-kylässä sijaitsevalla, 6 ha sukutilalla pidetään arvossa vanhaa kulttuuriperintöä : vanhat viiniköynnökset ovat paikoitellen yli satavuotiaita. Pascal Quénard tuli isännäksi vuonna 1987 isänsä jalanjäljissä. Mutta jo alusta alkaen hän päätti pienentää viljeltyä pinta-alaa ja lisätä käsityötä. Tuloksena on hieno valikoima rehtejä ja ilmeikkäitä viinejä, joiden aromit ovat aitoja niin punaisissa kuin valkoisissakin viineissä. Ne ovat luomusertifioituja ja biodynaamisia. Pitkään tehty, kova työ on kannattanut: vuosikerta 2015 on herkullinen! Ja kaiken lisäksi vastaanotto viinitilalla on mitä ystävällisin.

Pascal haluaisi tuottaa viinejä, jotka « välittävät jonkin tunteen, kuten musiikki tai taulu... », mutta kuten vuoristolaiset Savoiessa usein, hän ei ole kovin monisanainen – ja antaa viinien puhua puolestaan!

Myynnissä olevat Annickin ja Pascalin viinit

Chignin 2015
AC Chignin, Savoie
Rypäle: Jacquère
Luomutuote (biodynaaminen)
Kuiva valkoviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3045)

Jacquère, tyypillinen Savoien lajike, kattaa lähes 70 % kaikista valkoisista rypäleistä. Siitä saa kuivia ja kevyitä viinejä, yleensä verrattain yksinkertaisia.

Pascal Quénardin vanhat köynnökset luovat tähän viiniin kuitenkin tyylikkyyttä. Tuoksu on moniulotteinen (hunajaa, akasiankukkaa, valkoherukkaa) ja maku on raikas ja eloisa, aromipaletissa mausteita, sitrusta, mineraalisuutta. Muodostaa hyvän vastaparin maalais-Reblochonille, paikalliselle pehmeän täyteläiselle ja rasvaiselle juustolle.

Sous les Amandiers 2015
AC Chignin Bergeron, Savoie
Rypäle: Bergeron (Roussanne)
Luomutuote (biodynaaminen)
Kuiva valkoviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3047)

Viinin nimi Mantelipuiden alla on kunnianosoitus kukkivalle mantelipuulle, mikä on Chigninin ikoninen symboli.

Mukava kukkainen tuoksu, jossa myös mantelia, mausteita, päärynää, hiukan valkosuklaata ja luumuviinaa. Maku on täyteläinen ja kuitenkin raikas, herkullinen.

Sève 2015
AC Chignin Bergeron, Savoie
Rypäle: Bergeron (Roussanne)
Luomutuote (biodynaaminen)
Kuiva valkoviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3049)

Valmistettu erittäin kypsistä rypäleistä. Tuoksu on harmoninen, siinä aistittavissa persikkaa, hunajaa, hieman mineraalisuutta, kukkaisuutta ja aluskasvillisuutta. Todellinen herkku tyypillisine Roussanne-aromeineen : aprikoosia ja hasselpähkinää. Öljyisyydestään ja täyteläisyydestään huolimatta viini on raikas ja jäntevä. Loistava ruokaviini.

La Sauvage 2015
AC Mondeuse de Savoie
Rypäle: Mondeuse
Luomutuote (biodynaaminen)
Punaviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3050)

La Sauvagen mustaherukanlehden, kukkien ja mausteiden aromipaletissa yhdistyvät täydellisesti kypsä hedelmä ja raikkaus. Hieno viini, joka varmasti viehättää helposti nautittavien punaviinien ystäviä.

Lunatique 2015
AC Mondeuse de Savoie
Rypäle: Mondeuse
Luomutuote (biodynaaminen)
Punaviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3052)

Hieno, antava tuoksu, jossa on orvokkia, mansikkaa ja kirsikkahilloa. Suutuntuma on täyteläinen, tasapainoinen, vastustamattoman hedelmäinen (aroniaa, vadelmaa), lisänä hiukan katajanmarjan aromia. Aavistuksen verran lakritsaiset tanniinit. Todella valloittava viini!

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot