Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute
Löydöt ja suosikit
Artikkelit

Xavier ja Mathieu Ledogar
Isabelle ja Eric Perret
Bruno Dangin
Annick ja Pascal Quénard
Houkuttelevat Chenin Blancit juhlistavat kesän loppua
Raikas ja herkullinen kupliva Gaillacista
Loin de l’Oeil 2014
Hieno Sancerre-viini!
Elegantti Malbec!
Marie Kattalin 2012


Arkisto

Bruno Dangin
 
Molesme (Bourgogne)
13/11/2016
 

On ihmisiä, jotka eivät osaa levätä laakereillaan – ja Bruno Dangin on yksi heistä. Hän olisi hyvin voinut jatkaa rauhallista ja mukavaa elämää sukunsa omistamassa samppanjatalossa Champagnessa, missä hän oli ollut kellarimestarina jo vuosikymmenten ajan. Kuitenkin vuonna 2010, 58-vuotiaana, hän päätti aloittaa aivan alusta. Hän jätti sukutilansa, otti mukaan lapsensa ja lapsenlapsensa ja perusti uuden viinitilan Bourgogneen. Kyseessä on myös ekologinen projekti: Bruno haluaa elää ja tehdä viininsä luonnonmukaisesti, luomuna. Nyt kun ensimmäiset sadonkorjuut ja viinit on tehty, hän huokuu innostusta ja nöyryyttä.

Bruno haki kauan sopivia viiniköynnöksiä, joista syntyisi laadultaan samppanjan veroisia kuohuviinejä. Lopulta hän löysi etsimänsä Molesmen kylästä, aivan Bourgognen pohjoisnurkasta, vain 2 km päässä Champagnen alueesta. Tällä Côte Châtilonnaisen alueella on samanlainen savi-kalkkipohjainen terroir kuin naapuri-Champagnessa (itse asiassa siellä valmistettiin alunperin juuri samppanjaa). Sokkotestissä vertaillen Bruno Danginin Crémant de Bourgogne -kuohuviinien ja samppanjan välillä on vaikeaa, ehkä mahdotontakin havaita eroa… Brunolla on valikoimassaan kolme tyylillisesti yhteensopivaa ruokaviiniä, jotka ovat helposti lähestyttäviä, pyöreitä ja herkullisia.

Myynnissä olevat Brunon viinit

Cuvée Blanche Brut
AC Crémant de Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir
Luomutuote
Kuiva kuohuviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3089)

Hieno, voimakkaan kullankeltainen väri. Tuoksu on raikas ja hienostunut, siinä on hunajaisia ja persikkaisia aromeja. Kuohuviini on yllättävän raikas, sen aromit ovat aivan samppanjamaiset (mantelia ja hasselpähkinää). Herkullinen jälkimaku, joka muistuttaa Mirabelle-luumua (pieni, keltainen, hyvin aromaattinen lajike).

Cuvée Rose Brut
AC Crémant de Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir
Luomutuote
Kuiva roseekuohuviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3092)

Kaunis, voimakkaan roosa väri. Miellyttävän hedelmäiset ja marjaiset aromit (vadelmaa, omenaa). Voimakkaassa, mutta raikkaassa maussakin tavataan vadelman aromeja. Rapea, miellyttävä viini.

Prestige de Narcès Brut 2014
AC Crémant de Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir
Luomutuote
Kuiva kuohuviini
Ravintolamyynnissä (tuotenro 3091)

Pinot Noir kasvaa «La Grande Côte» -nimisellä, tilan parhaalla palstalla ja se kypsytetään viiniksi tammitynnyrissä. Monisävyinen tuoksu; hedelmäisyyttä (mansikkaa, persikkaa), kukkaisuutta, mausteisuutta ja hunajaa. Tämä erinomainen vuosikerta on kevyen hedelmäinen (omenaa) ja esimerkillisen raikas.

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot