Vin Nature viinitukku Oy • Martinkyläntie 54, PL 165, 01721 Vantaa • Puh (09) 5479 6820 • Fax (09) 5479 6821 • vinnature@vinnature.fi
 • Etusivu Ranskan laatuviinit aidoimmillaan  
Viinit
Viinitilat
Viinikauppa
Esittelyssä
Viinit Alkossa
Ravintolauutuudet
Löydöt ja suosikit
Ajankohtaiset
Viiniklubi
Palaute

Tekninen kehitys voi mahdollistaa viinien laadun parantamisen, mutta näyttää siltä, että sama teknisyys johtaa tuotteiden yhdenmukaistumiseen. Se mikä viinissä on kiinnostavaa, on yksilöllisyys, ja siitä tekevät kiehtovan sen ainutlaatuiset aromit ja maku. Tämän ominaisuuden säilyttäminen on ehdottoman tarpeellista, vaikka osa "kansainväliseen" tyyliin tottuneista kuluttajista kokisikin sen vastentahtoiseksi... 
 
Robert Parker (viinikirjailija ja -kriitikko)

Ajankohtaiset
Artikkelit

Vin Naturen hinnasto joulukuu 2018
Vin Nature wine selection December 2017
Vin Naturen hinnasto elokuu 2017
Kutsu Languedocin tastingiin
Vin Naturen hinnasto kesäkuu 2017
Vin Naturen hinnasto huhtikuu 2017
Kutsu Languedocin tastingiin
Eläköön monimuotoisuus!
Kutsu Savoien ja Juran tastingiin
Vin Naturen uusi viiniluettelo on ilmestynyt.


Arkisto

Eläköön monimuotoisuus!
 
Juran ja Savoien luomuviiniviikot loka-joulukuussa
08/10/2016
 

Vin Naturella on nyt valokeilassa kaksi ranskalaista viinialuetta : Jura ja Savoie. Ne ovat toki pieniä kooltaan, mutta tavattoman dynaamisia! Siitä ei ole kauaakaan, kun nuo vuoristoiset paikat olivat melko tuntemattomia. Nyt puhaltavat toiset tuulet. Kourallinen innokkaita ja vaativia viininviljelijöitä on saanut kurssin muuttumaan niin, että molemmat viinialueet ovat suorastaan lähteneet lentoon. Maine on kasvanut, ei vain paikallisesti vaan maailmanlaajuisestikin. Juran alueen vienti on kasvanut jo kymmenen vuoden ajan, ja nyt on Savoiesta tulossa yhtä trendikäs.

Juran ja Savoien viineillä on paljon yhteistä. Molempien alueiden tuottajilla on hihassaan ässiä niille viininystäville, joita puhuttelevat muut kuin massaviinit, ja jotka kaipaavat viinejä, jotka ovat kaukana megatrendeistä ja globaaleista vaatimuksista.

Omaperäisiä viinejä omaperäisistä lajikkeista

Juran ja Savoien menestys ei ole tullut korvaamalla paikalliset rypäleet Cabernet Sauvignonilla tai Sauvignon Blancilla! Sen sijaan etevimmät tuottajat, jotka ovat ylpeitä rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja uniikeista rypälelajikkeistaan, ovat tuoneet päivänvaloon poikkeuksellisen laadukkaita ja monipuolisia viinejä. Koko joukon persoonallisin ja kiehtovin rypälelajike on kenties Juran Savagnin, joka viettää kuusi pitkää vuotta hiivakerroksen alla ja jalostuu Vin Jauneksi jäljittelemättömine saksanpähkinän ja huhtasienen aromeineen. Savoien viineistä monille varsinaisen ahaa-elämyksen tuottavat parhaat Mondeuse-punaviinit: ne voivat haastaa hienostuneisuudessaan parhaat Syrahit, erottuen vieläpä raikkaudellaan edukseen. Ihanteellinen kumppani voi olla esimerkiksi nieriä tai siika punaviinikastikkeessa. Se on Savoien parhaiden ravintoloiden klassikkoannos – nämä kalat nimittäin elävät sen suurissa järvissä.

Aitous ja luonnollisuus kunniaan!

Yhä useampi Juran ja Savoien tuottaja on siirtynyt luomu- tai biodynaamiseen viljelyyn ja suosii luonnollista tyyliä viineissään – se jos mikä on nykyään monen viiniharrastajan mieleen!.

Juran ja Savoien luomuviiniviikkojen tuottajat

Julien Mareschal, Domaine de la Borde
Pupillin, Jura

Annick ja Pascal Quénard
Chignin, Savoie

Dominique Lucas, Les Vignes de Paradis
Ballaison, Savoie

Luc Bauer, Les Grangeons de l’Albarine
Argis, Bugey

 
 

Väkevien tuotteiden tiedot sekä viinikauppa on tarkoitettu vain ammattilaisille

Etusivu | Viinifilosofiamme | Uutiskirje | Omat tiedot | Käyttöehdot